duminică, 18 august 2013

Personajele negative din viaţa noastră

Fie că vrem, fie că nu vrem...există şi astfel de personaje în viaţa noastră, câteodată sunt acolo, pentru că îi chemăm noi sau pentru că trebuie echilibrată o anumită situaţie!
Fie programate, fie atrase, personajele negative deţin o încărcătură greoaie care împart în stânga şi-n dreapta numai dureri de cap şi stări de depresie. Mie, cel puţin, mi se arată ca fiind personaje care în loc de lumină a sufletului mi se arată un întuneric al egoului, dus poate la extrem de unii. Nu vreau acum să judec existenţa lor, pentru că probabil m-aş încurca în diferite polemici şi intervine şi ignoranţa; vreau să spun că existenţa lor negativa în viaţa fiecaruia dintre noi, poate aduce o schimbare, doar dacă cel vizat lasă la o parte oglinda celui ce-l priveşte.
Poate aduce o schimbare pozitivă? Ne poate influenţa destinul sau îl îndeplineşte? Ne poate împinge să facem alegeri care ne sunt programate? Dar apar întrebări de genul...de ce trebuie să apară o astfel de persoană în viaţa noastră pentru a putea face alegeri pozitive? Ne determină aceste personaje să luăm cele mai bune decizii în ceea ce priveşte o viaţă frumoasă şi fericită? Am fost sau suntem noi un astfel de personaj pentru cineva anume?
În prezent, în viaţa mea există un astfel de personaj care m-a pus pe gânduri, de foarte multe ori; uneori îmi vine să-i răspund cu aceeaşi monedă, dacă îmi scapă o fac, dar încerc să ignor de cele mai multe ori. Acest personaj m-a impins să iau o decizie, care încet încet...viaţa mea capătă un contur foarte frumos şi plin de lucruri pozitive. De fiecare dată când îmi vorbeşte urât, mă uit în ochii personajului şi îmi vine să-i spun.."dacă-i şti tu spre ce m-ai impins...spre ce lucruri frumoase m-ai făcut să merg..." Încerc să rămân rece la tot ce mi se spune cu răutate, nu e imposibil dacă vrei cu adevarat şi în loc de cuvinte grele arunc cu zâmbete, ce au efect mai mare decât jignirea.
Îi mulţumesc în fiecare zi pentru că îmi pune la încercare rabdarea, îmi testează limitele şi m-a împins sa fac alegeri frumoase!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu